Een paar keer per jaar organiseert het Kaas op Broodfonds bijeenkomsten of activiteiten voor haar leden. Zo zorgen we ervoor dat de leden elkaar met enige regelmaat spreken en beter leren kennen. Omdat vertrouwen de basis is van het Broodfonds, hechten bestuur en leden daar veel waarde aan. Hieronder een paar voorbeelden van recente activiteiten.

Op 30 juni 2022 hielden we de inmiddels tradionele zomerborrel, dit keer bij het IJsselhuis. Voorafgaand konden ons laten inspireren door bekende en onbekende Goudse ondernemers uit de rijke geschiedenis van de stad, die centraal staan in de expositie Gouda Maakt in de oude Zeepfabriek aan het Buurtje.

Op 15 maart 2022 waren we te gast bij Nelleke Beck van de KunstMaakPlaats. Een plek waar al onze zintuigen een boost kregen. We kregen een heerlijk ontbijt, compleet met bubbels. Vervolgens gingen we op speurtocht door de ateliers. We gaven onze ogen de kost bij het inzoomen op de prachtige schilderijen in het atelier. Onze neus werd ingezet om door middel van verschillende geuren herinneringen naar boven te halen. Lavendel bracht menigeen terug naar die heerlijke vakantie in de Provence en de geur van mandarijntjes deed denken aan het zetten van de schoen tijdens de sinterklaastijd van vroeger.
We hadden wat weinig tijd om hierover een verhaaltje te schrijven tijdens de heftige Carmina Burana van Carl Orff en het lieflijkere Air van Bach, maar ervaren wat muziek met je gemoedstoestand doet werd wel duidelijk.
Het laatste zintuig kwam aan bod tijdens de miniworkshop van Nelleke. Als keramiste liet ze ons voelen wat klei met je doet.